7

OVER MIJ

FRANK POSTMA | ART BY FRANKY

,Al van jongs af aan hield tekenen en schilderen mij bezig. Het was dan ook niet gek dat ik op het Werkman college zou belanden. Op het Werkman college werd geadviseerd naar Minerva te gaan, maar hier heb ik niet naar geluisterd. Hoewel ik een hele andere richting ben gaan studeren verliet de liefde voor kunst zoals mijn opa mij dat geleerd had mij nooit.

Eerst begon ik allerlei werken te maken in diverse stijlen voordat mijn expressionistische stijl bekend als ‘’Art by Franky’’ zich ontwikkelde. Op een gegeven moment beet ik mij vast in deze passie, deze stijl omdat kon uitbeelden hoe ik mij daadwerkelijk voel bij sommige stadsgezichten.

Een schilderij is voor mij pas af op het moment dat voor mij het ware gevoel van dat stadsgezicht in het doek zit. Dit zei ik ook in de aflevering van Expeditie Grunnen van 21 september 2020 toen Ronald en het team bij mij op bezoek kwamen.

Na die aflevering ging het snel. Mijn goudkantoor schilderij hing in het Goudkantoor en ik maakte in opdracht van de Albert Heijn een schilderij van de Korenbeurs voor de eigenaar van het prachtige pand. Hij had het laten renoveren en AH wilde hem bedanken.

Hierna kwamen steeds meer bedrijven en personen naar mij toe met de wens hun favoriete stadsgezicht te schilderen. Soms ook meteen persoonlijk tintje. Zo heb ik al voor meerdere mensen het pand geschilderd waar zij hun ware liefde tegengekomen zijn (der Witz, Driegezusters, Cafe de Beurs). Naast de architectuur van de gebouwen en het levendige straatbeeld vind ik dit soort verhalen ook echt heel erg mooi. Ik ben dankbaar dat mensen mij uitkiezen om hun verhaal/gevoel bij een plek uit te beelden.

Nu zijn we bijna 3 jaar verder komen prachtige bedrijven als Rottinghuis naar mij toe en sturen opdrachtgevers mij naar Parijs om inspiratie op te doen voor werken.

Het is prachtig om dit dit te doen want of het nou beeldend of muzikaal is – kunst en cultuur zijn altijd een verbindende factor binnen de maatschappij. Dit gegeven gaat ook op voor bedrijven.

Kunst voor bedrijven

Kunst heeft een unieke manier van uitdrukken die kan helpen ons te verbinden, te inspireren en te verrijken. Het was voor mij ook geen verrassing dat bedrijven deze kracht van kunst steeds vaker inzetten om hun bedrijfscultuur en omgeving te verbeteren. Het verbetert de werkomgeving: Kunst kan een sfeervolle en inspirerende omgeving creëren waarin werknemers zich comfortabel en productief kunnen voelen. Het voordeel hiervan is dat dit kan leiden tot een verhoogde motivatie, creativiteit en tevredenheid bij werknemers – dat wil je toch.

Het versterkt de bedrijfscultuur: Kunst weerspiegelt de waarden en normen van een bedrijf, en door kunst tentoon te stellen, kan een bedrijf de bedrijfscultuur versterken en de identiteit uitdragen.

Tot slot maakt het een indruk op bezoekers: Het hebben van kunst in je bedrijf kan een indrukwekkende eerste indruk maken op bezoekers, waardoor ze zich welkom voelen en een positieve associatie hebben met het bedrijf en daar help ik graag aan mee! 

Mijn stijl: Urban Expressionisme 

Mijn stijl blijft altijd herkenbaar maar ontwikkeld zich ondertussen ook. Waar het begon met felle kleuren en levendige lijnen uit de vrije hand begon ik in 2022 met dikke structuren te werken op allerlei verschillende manieren. Dit is helaas niet goed te zien op de site, maar dit is een aspect wat echt een blijver is. Hierdoor kan ik het expressionisme niet alleen in kleuren uitbeelden maar ook echt vorm geven aan de werken in letterlijke zin.

Als je een keer de tijd hebt, loop dan langs Ongering in de Oude kijk in ’t Jat, daar staat vaak wel werk van mij.

Bij zijn, is meemaken – zeg ik dan ook altijd. 

Voor nu: kijk lekker rond op de site en heb je zin in koffie neem dan even contact op!