Date21.05.2015СlientWhite House, Washington D.C

An artist is a person engaged in one or more of any of a broad spectrum of activities related to creating art, practicing the arts or demonstrating an art.. Cica contemporary art solo show series, Note: this opp listing has expired and may no longer be relevant! opportunity description. international deadline: november 5, 2016 – cica museum invites artists.

Schilderijen van Groningen

Schilderij Stadsgezicht Groningen

Schilderij stadsgezicht Groningen | Het verhaal achter ‘Ochtendgloren over Groningen. Ik kreeg een opdracht binnen om een schilderij te maken van de stad vanuit een vogelvluchtperspectief. Toen ik de mail las dacht ik meteen: ”dit is echt te gek!”. Ik had tot dus ver alleen nog maar gebouwen geschilderd vanuit een normaal perspectief dus dit was echt weer een uitdaging.

Ik begon met een lichtgele coating om een warme achtergrond te realiseren voor het schilderij. Mijn luchten zijn normaal behoorlijk intens qua kleur maar die intensiteit zou zich nu aan de onderkant van het doek gaan manifesteren.

Mijn inspiratie kwam voort uit een foto die door een drone genomen is. Gezien de lichtval was de foto gemaakt tijdens het ochtendgloren dus dit is ook het element die centraal staat in het schilderij van het stadsgezicht Groningen. Met kleine laagjes gouden acrylverf heb ik een glans over de stad gemaakt. Helaas valt dit op een foto niet goed vast te leggen, maar de gelukkige eigenaar kan van een ‘special effect’ genieten als er licht van een bepaalde hoek op het schilderij valt.

Nieuwe Werken Vanaf 29 Aug. Meer informatie