Gronings Glorie
Gronings Glorie Schilderij Vogelvlucht

OMSCHRIJVING

Gronings Glorie is een acrylschilderij van 80×100 in een vogelvlucht perspectief. De Olle GriezeDe Olle Grieze staat centraal in dit schilderij samen met enkele andere bekende gebouwen zoals het Market Hotel van Westcord Hotels, het Vindicat gebouw en natuurlijk het stadhuis. Verderop kan je ook nog de toren van het universiteitsgebouw zien. De groene strip verder op de achtergrond is het mooie Noorderplantsoen.

Ik heb gekozen om te beginnen met een oranje achtige coating over het hele oppervlak van het doek. Vervolgens heb ik gekozen om combinaties te maken met rood, roze en paarsachtige tinten. Helaas niet zichtbaar op de foto maar het schilderij heeft wederom het effect wat ik ook voor ‘Ochtendgloren over Groningen’‘Ochtendgloren over Groningen’ gebruikt heb. Als je vanuit een bepaalde hoek het schilderij bekijkt lichten sommige daken op. Dit effect zie je het beste terug in de oude-Ebbingestraat. Om het schilderij wat extra leven gegeven kan je een fietser door de Sint-Janstraat en over de Grote Markt zien rijden. Her en der lopen ook nog wat mensen want een stad slaapt nooit!

 

SPECIFICATIES 

  • 80×100
  • Acryl
  • Gelijst
  • Gesigneerd
  • Origineel

Wil jij ook een herinnering aan de stad of een gepersonaliseerd schilderij voor jezelf of iemand anders? Klik dan even hieronder op ‘jouw pronkjewail’. (Mocht je geen Groninger zijn, het betekent pronk juweel)