De Vertrouwde Vismarkt

BESCHRIJVING

De vertrouwde vismarkt is een schilderij van 60×40 gemaakt met dikke lagen acrylverf. Het werk kenmerkt zich door een reliëf effect die ervoor zorgt dat de Korenbeurs er letterlijk uitspringt. Het doek is in opdracht gemaakt voor de verjaardag van de zoon van de opdrachtgever. Per september gaat hij beginnen aan zijn studie rechten en zijn ouders vonden het daarom een leuk en origineel cadeau als herinnering aan Groningen. Hun zoon koos voor de Vismarkt met de korenbeurs want het is een zeer herkenbaar beeld, helemaal als je in de binnenstad bent opgegroeid en daarvan ook een periode in de Folkingestraat. Vanuit deze gedachte heet het werk ook ”De vertrouwde Vismarkt”. 

Het is het derde werk waarop de Korenbeurs zichtbaar is en het laat de sfeer zien van de vismarkt in de avonduren. De Albert Heijn is nog open en mensen zijn op de been voor een gezellige avond. Naast de zeer dikke lagen acryl en het reliëf zal de melkweg oplichten wanneer je vanuit bepaalde hoeken naar het schilderij kijkt. 

 

SPECIFICATIES 

  • 40×60
  • Acryl 
  • Origineel 
  • Gesigneerd
  • Gelijst

Wil jij ook een herinnering aan jouw stad of een gepersonaliseerd schilderij voor jezelf of iemand anders? Klik dan even hieronder op ‘jouw pronkjewail’. (Mocht je geen Groninger zijn, het betekent pronk juweel)