Ochtendgloren over Groningen (2023)
Schilderij Groningen Vogelvlucht Perspectief

BESCHRIJVING

Schilderij Groningen | Ochtendgloren over Groningen 2023 – Dit schilderij is de derde van een serie schilderijen voor Rottinghuis.

Het schilderij heeft een speciaal effect door kleine laagjes gouden verf die door een bepaald lichtval schijnen alsof de zon net opkomt over de stad. De titel van het schilderij luidt dan ook: ‘Ochtendgloren over Ochtendgloren over Groningen‘.

Het is een acryl-schilderij op een doek van 120x80cm. Het is een 2023 versie van mijn eerste schilderij vanuit vogelvluchtperspectief gemaakt in 2020. Door de warme gele coating als eerste laag heeft het schilderij een warm karakter dat voelbaar is in de ruimte waar hij hangt. Op de verticale guldensnede begint de lucht die warmte uitstraalt maar toch rustiger is dan de luchten in mijn andere werken. Dit heb ik bewust gedaan om toch rust te houden in het drukke stadsbeeld eronder. Een hoop herkenbare plekken zijn meegenomen in dit werk, het begint met het provinciehuis, de martinitoren en het martinikerkhof. Natuurlijk zie je ook heel duidelijk het Groninger-Forum met daarnaast de Poelestraat. Het houdt hier niet mee op als je goed kijkt zijn er meer bekende gebouwen te spotten zoals de Korenbeurs en der A-kerk bijv. 

 

SPECIFICATIES

  • 120x80CM
  • Gesigneerd
  • Acryl 
  • Gelijst

Wil jij ook een herinnering aan de stad of een gepersonaliseerd schilderij voor jezelf of iemand anders? Klik dan even hieronder op ‘jouw pronkjewail’. (Mocht je geen Groninger zijn, het betekent pronk juweel)